Kubicsek Sándor

Jó régen születtem, a 60'-as évekből Pemete-ként ismernek. Teenager koromban a Nevada együttes alapító tagjaként zenéltem, majd hosszú kihagyás után ismét zenélek, mivel a zene iránti szeretetem soha nem múlt el.

 

Zafi kutyámtól búcsúzom, aki 18 hosszú év örömét adta!

Kiskutyám 2017. január 31-én az Örök Vadászmezőkre távozva csak a fájó emlékét hagyta.

Szomorú, bús napjaimba Te hoztad a fényt. Úgy hiányzol most,  mint még soha még!  Üres a szívem,  hiányzik egy darab a lelkemből. Szeretlek téged, kiskutyám, igaz szeretetből!

Ugatásod már nem hallani, szemed már messze mered, más dimenzióban már a lelked.

Odafenn az Angyalok várták kicsi lelked,
hófehér gúnyában lesték érkezésed.
Emelt fővel távoztál erről a világról,
emléked őrizzük mindannyian a távolból.
Neked most odafenn nem fáj már az élet,
szabadon és felhőtlenül rohangálhatsz végleg.
Szeretve leszel az angyalok által,
kicsiny lelked boldogságban úszhat majd az árral.

Hűséges voltál és okos,  nagyon hiányozni fogsz, elfeledni téged nem lehet, csak megtanulni élni nélküled!

Ég veled, igaz hű barátom, aludj örök álmot!

Rövid az idő, amíg a kutya velünk élhet. Ezért minden percét meg kell becsülni, minden vele töltött pillanatot.

Egy jó kutyának halála után a legjobb helye a gazdája szívében van.

 

 

Jó régen születtem (talán lehet, hogy valaki azt mondja, hogy nem kellett volna) a 60'-as évekből Pemete-ként ismernek:http://passzio.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=26592

https://www.facebook.com/skubicsek  

skubicsek@digikabel.hu

 

 

 

Bryan Dyson több éven keresztül volt a Coca-Cola vezérigazgatója. Egyszer tartott egy fél perces beszédet: néhány alapvető dolgot mondott csupán, de ezeket ennél szemléletesebben azóta sem sikerült megfogalmazni senkinek.  

"Képzeld el egy játéknak az életet, melyben 5 labdával zsonglőrködsz a levegőben: A munkával, családdal, egészséggel, barátokkal, szellemiségeddel – és mindegyiket a levegőben tartod!

Hamarosan meg fogod érteni, hogy a munka egy gumilabda. Ha elejted, visszapattan.

A másik négy labda – család, egészség, barátok, szellemiség – azonban üvegből van. Ha egyiküket elejted, visszavonhatatlanul megkopik, megkarcolódik, megcsorbul, megsérül vagy összetörik.
Soha nem lesz a régi. Ezt meg kell értened.

Dolgozz hatékonyan a munkaidőben, és menj haza időben! Add meg a szükséges időt családodnak, barátaidnak és pihenj eleget!"

  

 A hatvanas években ez volt Édesanyám kedvenc száma:

 

EZT A SZÁMOT ELŐSZÖR A SZABADEURÓPA RÁDIÓBAN CSEKE LÁSZLÓ (ALIAS EKECS GÉZA) TEENAGERPARY MŰSORÁBAN HALLOTTAM. CSEKE LÁSZLÓ 2027. MÁRCIUS 24-ÉN SZÜLETETT, 90. SZÜLETÉSNAPJÁN AZ ALÁBBI KIS ÖSSZEÁLLÍTÁSOMMAL KÖSZÖNTÖTTEM A MESTERT:

 

KATÓ GYÖNGYI: 

Gondolatok az Időről……

Igen, így nagy betűvel…..mert az Idő valahol tulajdonnév. Ha nem is a szó szoros értelmében, de egy olyan dolog saját nevéről beszélünk, amit egyformán szeretünk és gyűlölünk. Az idő az, ami mindent megad és mindent elvesz tőlünk. Kapunk életet, de egyszer csak elveszi. Ahogy elveszi szerelmünket, egészségünket, boldogságunkat. De előtte megkapjuk,élvezzük….szeretjük. Ha tudjuk. Mert nem tanultuk meg becsülni, megbecsülni az időt. Amit nekünk szánt…….boldogságra, szeretetre, szerelemre……életre……..eltékozoljuk, mindig a majdban élünk. Majd holnap, jövő héten, jövő hónapban….később. De lesz később? Ad az Idő jövőt? És mennyit? Pedig az idő az, ami a legdrágábban a legolcsóbb…..pontosabban a legolcsóbban a legdrágább. Hisz pénzbe nem kerül, de annál nagyobb ajándék nincs,mikor időt adunk, adhatunk a szeretteinknek, barátainknak....magunknak. Az idő így is-úgy is elszáll, de a mi kezünkben van az irányítás. Végtelen, de nem nekünk. Megtanít sok mindenre, de valamire nem. Saját magunk tiszteletére. Emberi méltóságunk felismerésére, megtartására. Ehhez van akinek egy élet is kevés, van, aki már gyermekként a ’ helyére kerül’. 
Az idővel nem lehet versenyezni. Vagy túl gyors, s én lemaradok……vánszorgom utána, vagy túl lassú…..s úgy érzem, a világ határai tágíthatóak. Meg kell találni a helyes sebességet, és akkor életünket vezetve időben megérkezünk. De előbb el kell indulni. Mert az idő nem áll meg és nem vár . 
Nem tehetünk mást az idővel, mint hogy megbecsüljük, kihasználjuk, élvezzük és szeretjük, tiszteljük és értékeljük……..élünk vele. 

Várunk….

Várunk, várunk……..mindig egy szebbet, okosabbat, szerethetőbbet, jobbat……mást….eszeveszetten keressük a szerelmet .Kutakodunk…munkahelyen, utazás közben……vajon melyik utcasarkon toppan be életünkbe , akivel le tudnánk, le szeretnénk élni egy életet. Jön valaki……megy valaki…..mi csak várunk….várunk…..mert aki van , az mégsem elég jó, szép, okos……vagy mi nem felelünk meg az ő elvárásainak…..közben várunk. Néha megtaláljuk őt…….aztán elveszítjük. 
A mai rohanó világban, a 21.század mobilos és közösségi oldalas beszélgetéseiben nem vagyunk képesek meg-és felismerni a másikat, s ha mégis, akkor pedig nem sikerül megbecsülni, megtartani…..a szabályok átalakultak. Mindenkiről azt hisszük, hogy pótolható. Mert a boldogság kék madara ideig-óráig leszállt hozzánk, de aztán repül tovább, máshoz, másként……és marad az egyedüllét….és a várakozás. Napjainkban a szerelmet is rohanva éljük……gyors egymásra találások, gyors és meggondolatlan döntések….csak vajon meddig tudjuk, bírjuk így élni az életünket? Hányszor kerülünk padlóra….és onnan hányszor tudunk felállni? Mit bír ki egy ember? És meddig? Érdemes várni? Mindig okosnak hisszük magunkat……büszkén lépünk tovább embereken, kapcsolatokon, szerelmeken…..bezárunk ajtókat. Aztán mikor már a levegő fogy, kiszállunk, mint szabad madár és eldöntjük, most biztos , hogy okosabbak leszünk….csak a várakozás közben elfelejtjük eddigi hibáinkat. Nos, nem könnyű próbálkozások…..
Az élet elrohan mellettünk, a buktatók megmászása elfáraszt, lehangol bennünket, lemerülünk, mint az elem. Várunk, de érdemes? Nem hiszem……időt , energiát beleölni várakozásba nem éri meg….sokan, sokféleképpen élik napjaikat, van, akinek a várakozás kényszer, van aki tudomást sem vesz róla……várunk, nem csak valakire….nem csak lehetőségre…..valamire…..a jövő időre, mert tudjuk, hogy az az egy, amit még változtatni vagyunk képesek. …..

 

Teenager koromban a Nevada együttes alapító tagjaként zenéltem:

 

Ez a fotó 1965-ben készült (és az Esti Hírlapban egy rövid beszámolóban megjelent) a Nevada együttes 3 tagjáról (Mészner Tibor, Kubicsek Sándor és János Pollák). A Fővárosi Nagycirkuszban rendezték meg a zenekarok vetélkedőjét, ahol mi is részt vettünk. 12 zenekar lépet fel a telt-házas Cirkuszban előre egyeztetett dalokkal. Bár a műsorunkban nem szerepelt, de ráadásként előzetes engedély nélkül (!) eljátszottuk az Rock & Roll Music - Beatles számot is. A műsort Halmi Gábor vezette.

nevada_egyuttes_a_fovarosi_nagycirkuszban_1965._ujsagcikkeben_m.jpg

A fellépő zenekarok műsora:

13307360_464889117040658_4391185848021388586_n.jpg

13339668_465503670312536_9173108250451599062_n.jpg

nevada_egyuttes_tagjai_1965-ben.jpg

KÉSŐBB PAULOV HELYÉRE KERTÉSZ LÁSZLÓ JÖTT:

 kabos-pemete_szabo_p._kulturhaz_67.jpg

 NEVADÁS KÉPEK:

ifi_park_65_szunetben.jpg

1965._szabo_p._kulturhazban.jpg

nevadas_lanyok_65.jpg

ist.jpg

Már a MagyaRock Hírességek Csarnokában (Rockmúzeum) van kiállítva a Nevada együttesünk 1965-ben rendezett tánczenekarok versenyén nyert első díjunk! Sajnos az Ős-Nevada többi tagjai pedig az "Égi Zenekarban" vannak.

1_dij_1965._serleg.jpg

965._amator_zenekarok_hangversenyen_a_nevada_egyuttes_kapta_az_1._dijat.jpg

EZ IS EGY EMLÉK:

nevada_arany_oklevel_1965.jpg

 

 POLLÁK JÁNOSSAL A MÚZEUMBAN:

johnny_es_pemete_a_nevada_zenekar_1965-ben_nyert_1_dijanal.jpg

 

 

ÉS AKIK MÁR AZ ÉGI ZENEKARBAN VANNAK: 

Kubicsek György

kubicsek_gyorgy.jpg

 

Mészner Tibor

meszner_tibor.jpg

 

Bencsik Zoltán

bencsik_zoltan.jpg

 

Stryczek József 

stryczek_jozsef.jpg

 

 Paulov István

paulov_istvan.jpg

 

NÉHÁNY KORABELI PLAKÁTUNK: 

via-s_plakat_1965-bol.jpg

 bika_plakat_1962..jpg

 dsc03053.jpg

rozsavolgyi_parkszinpad_1965.06.26..jpg

 szabo_pal_muvelodesi_otthon_plakat.jpg

 

 

 A NEVADA EGYÜTTES TÖRTÉNETE ITT MEGNÉZHETŐ:

http://indavideo.hu/video/Nevada_egyuttes_tortenete_2

 

  

1961-65 között a budapesti Szt. István Gimnáziumban tanultam:

 

 

Majd jött a 11 hónapos elő-felvételis katonáskodás, ahol  megalapítottuk a MORSE együttest:

 morse_egyuttes_9.jpg

 1968. Magyar Televízió Ki Mit Tud?

morse_egyuttes_1968.05.17._ki_mit_tud.jfif

 

Angliában és Németországban tanultam az számítástechnikát,

mivel a 70-es évek elején itthon ez a szakma még gyerekcipőben járt.
Ezt követően 25 évig egy minisztériumi számítóközpont vezetője voltam, majd pályát váltottam és megtapasztaltam az újságírást is, mivel néhány évig a RELIGION Hírek főszerkesztőjeként dolgoztam:

http://nektar.oszk.hu/hu/manifestation/1011677

 

Eredetileg villamosmérnök vagyok, de az utóbbi aktív 20 évemben főleg kereskedelemmel foglalkoztam, jelenleg már nyugdíjasként élvezem az életet és a hobbymnak élek

 

 

Egy kis emlék 1999-ből:

Közel 10 évig tartott a Reálbank károsultjainak küzdelme, ami végül eredményesen zárult, hiszen mindenki visszakapta a pénzét. Talán ez volt az első (és utolsó?) eset, hogy a felelős állami hivatalokkal szemben pert nyertünk.

Itt a történetről egy kis ismertető: 

https://mno.hu/migr/a-kotvenyesek-tizmilliard-forintjanak-nyomaban-863924 

 

probaper.gif

 

 

Van egy öreg, de nagyon aranyos kutyusom

ZAFI már a 18-ik évében van

zafi2007.06.08._002.jpg

 

Egy kis összeállítás a Zafiról: 

http://photopeach.com/album/kyy1ei

 

 16 ÉVVEL EZELŐTT:

 zafi_fiatalon.jpg

 

ZAFI 12 KÉRÉSE HOZZÁM
"Most én szólok Hozzád, a Te kutyád!”
 
1. Életünket 10-17 évre kötjük össze. Jól gondold meg, ha magadhoz veszel!
2. Szeress olyannak, amilyen vagyok, hisz Te választottál!
3. Adj nekem időt, hogy megértsem mit akarsz tőlem! Mielőtt összeszidsz, jusson eszedbe, hogy Te is hibázol!
4. Szeress, nagyon szeress, mert engem ez éltet!
5. Ne haragudj rám, és ne büntess! Neked munkád van, társaságod, nekem csak Te vagy!
6. Beszélj sokat hozzám! Lehet úgy tűnik, hogy nem értek belőle semmit, de tudom mit érzel és gondolsz!
7. Légy hozzám kedves, mert megjegyzem a rossz dolgokat is!
8. Mielőtt goromba lennél velem, jusson eszedbe, hogy én is beléd marhatnék, de nem teszem, mert szeretlek!
9. Ne tarts játékszernek, hogy miután rám untál, eltaszíts magadtól, mert az én szeretetem örök!
10. Gondoskodj rólam akkor is, ha már megöregedtem!
11. Maradj velem az utolsó pillanatig! Ne mondd azt, hogy: “Én ezt nem tudom nézni”, mert így még a halál is könnyebb számomra.
12. S ha már nem leszek, ne gyászolj! Végy egy új kutyát magadhoz, és szeresd, mint ahogy engem is szerettél!
 
 
 

 

 

Több évtizedes kihagyás után ismét zenélek a

Classic Beat Band együttesben

ÚJRASZERVEZETT FELÁLLÁSUNK:

7.jpg

http://classicbeatband.mindenkila..., mivel a zene iránti szeretetem soha nem múlt el, mert "Zene nélkül az élet tévedés lenne." (F. Nietzsche)

www.classicbuli.hupont.hu 

 

 

10 ÉVIG EZ VOLT A FELÁLLÁSUNK:

cbb_elerhetoseg.jpg

classic_beat_band_1._m.jpg

 

 

Néhány korábbi Classic Beat Band videó itt megtekinthető:

http://www.reverbnation.com/artist/artist_videos/3072066

 

"A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlanul."

 1965-ben még egymás ellen vetélkedtünk egy koncerten:

oromzeneles_48_ev_utan.jpg

 

 Jelenleg (egyesületi tagként) aktívan részt veszek a „MagyaRock Hírességek Csarnoka” rockmúzeum szervezésében

hiszen ez az egyetlen hely, ahol a jelenben a jövő számára is meg lehet mutatni a „Nagy generáció” múltját.

Bármilyen segítséget, támogatást, fényképet, plakátokat, technikákat stb. szívesen fogadunk. 

www.rockcsarnok.hu

 

 

LÁNYOMMAL:

nikivel_2014.11.02..jpg 

 

Barátaimmal időnként "öröm-zenélünk"

 

Kipróbáltam már a komoly-zenét is:

 

 Igyekszem a "bakancslistámat" is teljesíteni:

 dsc00116.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 55
Tegnapi: 9
Heti: 55
Havi: 428
Össz.: 17 832

Látogatottság növelés
Oldal: Kubicsek Sándor
Kubicsek Sándor - © 2008 - 2018 - kubicseksandor.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »